Scroll Top

5 tips om tijdens vakantie toch te werken aan de verbetering van je accountantskantoor terwijl je geniet

5 tips om tijdens vakantie toch te werken aan de verbetering van je accountantskantoor terwijl je geniet

werken aan je kantoor op vakantie

Misschien denk je: ik wil op dit moment mijn hoofd leegmaken en even niet denken aan werk. Toch is je vakantie een ideaal moment om na te denken over zaken in en rondom jouw accountantskantoor. Je hebt namelijk op dit moment tijd om over dingen na te denken waar je normaliter geen tijd voor hebt.

Of je nu je vakantie viert op een camping in Italië, een hotel in Spanje of gewoon thuis. Deze tips kun je overal gebruiken.

 

Lees een educatief boek

Boeken over strategie, management, accountancy en marketing zijn ideale boeken om tot nieuwe ideeën te komen voor het verbeteren van jouw accountantskantoor. Of je nu aan het zwembad ligt, aan het strand ligt of zit op een balkon in de bergen van Zwitserland. Een boek werkt altijd ontspannend wanneer je tot rust wilt komen. Wij hebben een reeks aan leestips voor je samengevat ter inspiratie.

 

Schrijf een blog of maak een LinkedIn bericht

Inspiratie komt op onverwachte momenten, op momenten dat je hoofd leeg is. Schrijf er eens blogs over of maak een LinkedIn bericht. Wanneer je inspiratie opdoet terwijl je aan het strand zit, tijdens een wandeling in de bergen, schrijf deze dan op. Dit is een ideaal moment om een blog te schrijven voor je website of een bericht voor op LinkedIn. In ons artikel over online marketing tips leggen wij uit waarom een blog en LinkedIn belangrijk zijn voor jouw accountantskantoor.

 

Brainstorm over je accountantskantoor.

Omdat je in een andere omgeving bent en dingen simpelweg gewoon anders ziet tijdens je vakantie is dit een ideaal moment om te brainstormen. Bedenk een onderwerp en start met brainstormen. Een goed onderwerp kan een proces binnen je bedrijf zijn, een strategie voor het binnenhalen van nieuwe klanten of iets wat volgens jou te veel tijd en energie kost. Schrijf letterlijk alles op wat in je op komt, omdat vaak de beste ideeën ontstaan juist tijdens vakanties.

 

Een handige manier om te brainstormen is om dit op papier te doen met gekleurde potloden, pennen of stiften. Denk hier dus van tevoren over na voor je op vakantie gaat. En laat je ideeën vloeien en schrijf en teken er op los.

 

Bonus tip: Teken jouw kantoor zoals je het over 3-5 jaar wilt zien. Hoe zie jij je dienstverlening, je klanten, je collega’s en jezelf? Wat zie je? En vervolgens kun je gaan brainstormen over hoe daar te geraken.

 

Luister naar podcasts.

Een manier om jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën op te doen is het luisteren naar podcasts. Dit kost relatief minder energie en is ook een goede optie voor mensen die niet graag lezen. Op Spotify zijn talloze educatieve podcasts te vinden die je kunt luisteren terwijl je tot rust komt. Luister naar mensen die je inspireren, over succesverhalen en mindset. Binnen de accountancybranche zijn er weinig Nederlandstalige podcasts te vinden op Spotify.  Toch is er eentje die wij ter inspiratie willen uitlichten, namelijk Vitamine A: Nieuwe podcast voor accountants. In deze podcast spreekt Sven Budding met gasten over visies, ontwikkelingen en nieuwtjes binnen de accountancybranche.

podcasts

Relativeer

Denk na over wat het afgelopen jaar goed ging en wat volgens jou beter kan, schrijf deze op en bespreek deze na je vakantie met je collega’s. Op vakantie kun je namelijk heel goed relativeren en daarom kom je vaak tot nieuwe inzichten.

 

Wij wensen je alvast een mooie inspirerende zomer toe vol rust, plezier en vitamine D zodat je er ook na de zomer weer voor je klanten kunt zijn!

Wil jij jouw kantoor en klanten helpen bij het realiseren van meer winst en waarde?

Het (MKS®) ManagementKompasSysteem® is een methodiek speciaal ontwikkeld voor het begeleiden van MKB ondernemers. Met als hoofddoel: inzicht, focus, rust en meer winst. Het MKS bestaat uit handvatten die je helpen bij het adviseren van iedere ondernemer, groot of klein en onafhankelijk van de branche.

Met het MKS zorg je voor:

  • Stuurinformatie;
  • Onderscheidend vermogen;
  • Een gestructureerde en inspirerende adviesmethode;
  • Een concrete aanpak om te werken aan rendementsverbetering en waardecreatie;
  • Een nieuwe verdienmodel gebaseerd op toegevoegde waarde;
  • Nog meer plezier in het werk.
Wat is mks
Vind je dit een interessant artikel? Deel het met je netwerk en help ons nog meer professionals te bereiken!