Scroll Top

Adviseren voor accountants

Adviseren voor accountants

Waarom dit boek?

Meer dan 90% van de accountants blijkt onvoldoende inzicht te hebben in de kostprijs bij hun klanten of in wat de impact is van kleine wijzigingen in productiviteit, bezetten en efficiency op het resultaat. Dit boek geeft daarom een kant-en-klare adviesmethode waarmee accountants en bedrijfsadviseurs makkelijker kunnen adviseren aan KMO-ondernemers. In ‘Adviseren voor Accountants’ leest u over een methodiek waarmee u ondernemers en hun bedrijven op een gestructureerde manier beter leert kennen. Het laat u zien hoe u meer gevoel kunt krijgen bij de cijfers van een onderneming en deze daardoor ook beter kunt controleren.

Met behulp van de inhoud in dit boek kunt u KMO ondernemers helpen met onder andere doelrealisatie, grip, focus en rendementsverbetering. Ook wordt er aandacht besteed aan trends in de markt en de sterke en zwakke punten van een onderneming. De inhoud van dit boek helpt u bij het invullen van uw rol als trusted-advisor bij ondernemers.

‘Adviseren voor Accountants’ is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen vader en zoon. Samen met de uitgever is het hen gelukt om hun kennis en ervaring op papier te zetten. We hopen dat het boek inspireert en helpt om de waarderegisseur te worden die ondernemers in het KMO zo goed kunnen gebruiken. Tevens hopen we dat het accountants helpt om de uitdaging aan te gaan die hen zowel persoonlijk als zakelijk zo veel kan opleveren.

Adviseren voor accountants

Meer dan 90% van de accountants blijkt onvoldoende inzicht te hebben in de kostprijs bij hun klanten of in wat de impact is van kleine wijzigingen in productiviteit, bezetten en efficiency op het resultaat. Dit boek geeft daarom een kant-en-klare adviesmethode waarmee accountants en bedrijfsadviseurs makkelijker kunnen adviseren aan MKB-ondernemers. In ‘Adviseren voor Accountants’ lees je over een methodiek waarmee je ondernemers en hun bedrijven op een gestructureerde manier beter leert kennen. Het laat je zien hoe je een meer gevoel kunt krijgen bij de cijfers van een onderneming en deze daardoor ook beter kunt controleren.

U wilt graag meer adviseren. Maar waar begint u? Waar haalt u de tijd vandaan? En welke modellen, handvatten en methodes gebruikt u daarbij?

Dit boek bevat een kant-en-klare methode voor adviserende accountants, financieel experts en organisatie-adviseurs. In dit boek leest u hoe u ondernemers met zes kritische resultaatbepalers in drie stappen en binnen drie maanden helpt met het verbeteren van hun resultaat.

Het is een praktische methode om te werken aan:
• Inzicht
• Stuurinformatie
• Rendementsverbetering
• Waardecreatie

Leer omgaan met de weerstanden bij ondernemers en kom erachter hoe u advieswerkzaamheden binnen uw eigen kantoor kunt organiseren.

Profiteer van alle praktische tips en concrete casussen. Het boek is gebaseerd op vele jaren praktijkervaring binnen het KMO en de methode is in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen wetenschappelijk onderbouwd.

Wilt u op een gestructureerde manier bedrijfseconomisch en strategisch adviseren? Dan is dit boek geschikt voor u!

ISBN13: 9789461264619
Taal: Nederlands
Bindwijze: gebonden
Aantal pagina’s: 280
Druk: 1
Verschijningsdatum: 8-9-2021
Hoofdrubriek: Advisering

Over de auteurs

Lau Haegens

Lau Haegens AA/CA is na een loopbaan bij Dijker en Doornbos Accountants (nu PWC) medeoprichter geweest van accountants- en belastingadviesbureau Rühl Haegens Molenaar (RHM). Naast zijn werkzaamheden als accountant heeft hij veel ervaring opgedaan in organisatieadvies o.a. met het opzetten van benchmarks in diverse branches. Het organisatieadvies heeft altijd zijn aandacht en interesse gehad. Dit heeft er mede toe geleid dat hij met RHM in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen jarenlang heeft samengewerkt aan de ontwikkeling van een gestructureerde adviesmethodiek voor diepgaande bedrijfseconomische-, financiële- en strategische planning. Deze samenwerking heeft geleid tot een promotie onderzoek en een proefschrift “Het ManagementKompasSysteem” waarop dr. F.J.M. Verschuren destijds is gepromoveerd. De ontwikkelde methode (MKS) legt verbanden tussen strategische en operationele informatie enerzijds en tussen financiële en niet financiële informatie anderzijds. Vanaf 2004 is Lau op dit vlak velen jaren actief geweest als gastdocent aan accountancy opleiding aan de Fontys Hogenscholen Eindhoven. Na de overdracht van zijn  accountantskantoor is hij gestart met Management Kompasgroep B.V. met als doel om bevlogen accountants en adviseurs op te leiden en te trainen tot bedrijfsadviseur.

Lau Haegens

Luuk Haegens

Luuk Haegens MSc RAB heeft na een korte loopbaan in de accountancy (BDO) de overstap gemaakt naar corporate finance (Adagium). In zijn werk als fusie en overname adviseur kwamen voor hem zijn passies en interesses echt bij elkaar en sindsdien heeft hij zijn interesses en passies voor ondernemerschap, business modelling, bedrijfseconomie, rendementsverbetering en waardecreatie verder kunnen ontwikkelen. In dit werk kwam Luuk er achter dat weinig ondernemers bewust bezig zijn met rendementsverbetering en waardecreatie en dat velen het ontbreekt aan de juiste stuurinformatie daarvoor. Ook zag hij dat weinig accountants en adviseurs hier hun klanten mee helpen. Dit intrigeerde hem zo dat hij besloot voor zichzelf te beginnen en dit zelf te gaan doen. In 2015 kruiste daarmee zijn zakelijke pad dat van zijn vader (Lau) en is hun samenwerking ontstaan. Sinds 2016 geeft hij leiding aan Management Kompasgroep B.V. en is het als trainer zijn persoonlijke missie om het advieswerk van zoveel mogelijk accountants en adviseurs leuker en makkelijker te maken. In de trainingen en opleiding die Luuk en zijn collega’s organiseren proberen zij accountants en adviseurs te inspireren en te begeleiden naar de rol van waarderegisseur voor het MKB.

Hier is het boek te bestellen

Bol

Heeft u het boek al?

Bedankt voor het lezen van ons boek! Wij hopen dat het boek u inspireert en dat u na het lezen van het boek nog meer toegevoegde waarde kunt leveren aan uw klanten!

U kunt hier de code gebruiken om de bijbehorende handige tools gratis te downloaden.