Scroll Top

Wat is het MKS?

Het MKS® is een krachtige aanpak om jou als ondernemer snel te helpen aan meer inzicht, grip, focus, rust en een hogere winst.

Het (MKS®) Management KompasSysteem® is een methodiek speciaal ontwikkeld voor betere management informatie voorziening in het MKB. Deze methode is tot stand gekomen op basis van een jarenlang onderzoek in het MKB, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en is bekroond met een proefschrift.

Benchmarking
Tijdens dat jarenlange onderzoek is onder andere onderzoek gedaan in de volgende branches:
– Garagebranche (universele autobedrijven);
– Bouwbranche;
– Installatiebranche;
– Mengvoederindustrie;
– Metaalbranche (metaalbewerking en machinebouw).

Uit benchmarkonderzoek in deze branches is gebleken dat de best scorende 20% van de bedrijven in deze branches gemiddeld een tot wel 3 x hoger resultaat haalden dan het gemiddelde in die branche.

Tegenwoordig beschikken we over benchmark informatie uit meerdere branches en nog steeds blijkt dat deze regel: “20% best scorende bedrijven scoort ca. 3 x hoger” op gaat.

Geen benchmark op het gemiddelde, als ondernemer wil je weten hoe de best scorende bedrijven het doen en daar van leren.

MKS® in de praktijk
In de praktijk zal een MKS adviseur eerst samen met jou naar de bedrijfseconomische aspecten en bedrijfsprocessen kijken. Door middel van een inspirerende doorlichting jij je bedrijf mogelijk nog beter kennen, zo ook de adviseur. Samen zijn jullie met deze inzichten al heel snel in staat om de cruciale managementinformatie samen te stellen en het verbeterpotentieel inzichtelijk te maken.

Jij beschikt hierna over management informatie waarop je dagelijks kunt sturen.
Dit beperkt zich vaak tot de 5-6 resultaatbepalers die samen ca. 80% van het resultaat bepalen. Onderdeel hiervan is het bepalen van jouw kostprijs en wat jouw bedrijf per dag kosten. Ook bepaal je samen de de juiste verkoopprijs. De MKS adviseur helpt jou met calculeren en offertes maken en geeft jou handvatten om heel snel offertes te checken / inschattingen te maken.

Wat levert het jou op en waarom MKS®
Toepassing van het MKS® leidt in de praktijk tot inspiratie, positieve energie,(werk)plezier en verhelderende inzichten, ook jouw adviseur zal jouw bedrijf hiermee veel beter leren kennen en dus ook jouw uitdagingen. Jij krijgt hiermee direct meer bewustwording en inzicht in de cruciale stuurinformatie binnen jouw bedrijf. Meestal leidt dit al heel snel tot meer grip, focus, rust en een structureel hoger bedrijfsresultaat en een hogere ondernemingswaarde.

Sturen op een bierviltje
Ondanks het feit dat er een onderzoek en een proefschrift ten grondslag liggen aan deze succesvolle methode, is dit voor jou prima samen te vatten op een bierviltje. Theoretische onderbouwing is prettig, in de praktijk moet jij het doen!

MKS adviseurs bij jou in de buurt
Niet iedereen kan zich zomaar MKS adviseur noemen. Hiervoor kan men een speciale opleiding volgen. Uiteraard is er altijd een enthousiaste MKS adviseur bij jou in de buurt te vinden die jou hiermee kan helpen.
Kijk snel hier voor de adviseur bij jou in de buurt.