Scroll Top

Rendementsanalyse

Als accountant / adviseur wil je er graag voor zorgen dat jouw klanten een zo goed mogelijk resultaat behalen. Maar hoe weet je wanneer dit resultaat goed genoeg is? Of hoe weet je hoeveel meer resultaat er behaald zou kunnen worden? Kortom wat is de winstcapaciteit van een bedrijf? En welke resultaatbepalers hebben de meeste invloed?

Om dit inzichtelijk te maken en om ondernemers hier heel eenvoudig van bewust te maken, is de MKS.Tools Rendementsanalyse ontwikkeld. Met behulp van deze tool kun je een 0-meting maken voor jouw klanten. Maar dat is nog niet alles. Vervolgens maakt de rendementsanalyse het mogelijk om de potentie van het resultaat te berekenen, de winstcapaciteit. Dit kan heel eenvoudig door de procentuele verbeteringen in te vullen op de 6 resultaatbepalers.

Ondernemers zijn vaak geneigd om de focus te leggen op kostenreductie als ze het resultaat willen verhogen. Vaak is dit niet de meest effectieve manier om de potentie van een bedrijf te benutten en de winst te verhogen. De rendementsanalyse maakt dit direct inzichtelijk en laat ook zien waar juist de meest winstpotentie in zit.  De eerste stap en kennismaking voor ondernemers in de mogelijkheden van het sturen op 6 resultaatbepalers.

Kun jij onderstaande vraag correct beantwoorden? MKS adviseurs leren dit soort vragen en verbanden voor klanten eenvoudig te beredeneren. Uiteraard helpt de MKS.Tools Rendementsanalyse daarbij.

Een accountantskantoor met 10 directe medewerkers heeft een resultaat gerealiseerd van €130.000. Met hoeveel euro wordt het resultaat verhoogd wanneer alle 6 resultaatbepalers met 1% verbeteren?

A. Minder dan € 20.000

B. Meer dan € 40.000

C. Meer dan € 60.000