Scroll Top

Quickscan

De quickscan is een krachtige 0-meting die de ondernemer direct bewust maakt van de huidige situatie, én nog veel belangrijker, het aanwezige (winst)verbeterpotentieel. Als MKS adviseur stel je samen met de ondernemer eerst de hoofdparameter binnen zijn bedrijf vast. Vervolgens breng je samen op basis van minimale input vanuit de jaarrekening of kolommenbalans, maximaal 6 resultaatbepalers in beeld.

Het is belangrijk dat de ondernemer zich realiseert dat hij iedere dag weer invloed kan uitoefenen op deze resultaatbepalers. Hij ziet hierdoor meteen wat de impact van zijn handelen is op de winstgevendheid van zijn bedrijf.

De volgende stap is dat je dit concreet maakt door de vertaalslag te maken naar wat dit per dag, per uur, per kilometer of transactie betekent. Door een ondernemer te laten zien wat hij nu laat liggen én het grootste verbeterpotentieel ligt, kun je de ondernemer direct challengen op zijn ambities en competenties. Dit is precies wat veel ondernemers nodig hebben om de bewustwording te krijgen. Kort gezegd levert de quickscan in (rapportagevorm) direct onder andere deze inzichten op:

Verbeterpotentieel

De kostprijs

De begroting

6 resultaatbepalers

De KPI’s

Om dit snel en efficiënt te kunnen doen vanuit de jaarrekening of kolommenbalans hebben wij de MKS.Tools Rendementsanalyse ontwikkeld. Met minimale input, maximale output en verbluffend doeltreffende adviesgesprekken. Snel en in de taal van de ondernemer.